Risk & Insurance Management


Bestaande hypotheek

Bestaande hypotheek

Bij het kiezen van een hypotheek is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de tarieven. Voor het hypotheekadvies betaal je advieskosten. Dit is een vast bedrag. Helder en overzichtelijk.

Wanneer betaal ik advieskosten?

Als je een Persoonlijk  Advies Rapport ontvangt, dan betaal je daar advieskosten voor. Er zijn verschillende situaties waarvoor je een Advies rapport ontvangt:

Persoonlijk Advies rapport bij wijzigingen

Heb je een hypotheek bij via BVA af gesloten? Dan kun je natuurlijk altijd vrijblijvend vragen stellen. Zeker als er iets verandert in jouw persoonlijke situatie, is het verstandig om jouw hypotheek onder de loep te nemen. Als er een belangrijke wijziging in jouw hypotheek plaatsvindt, zal BVA daar een Persoonlijk Advies rapport voor opstellen. Een belangrijk rapport, want zo ziet je wat voor invloed de wijziging heeft op jouw situatie. Voor dit rapport betaalt je advieskosten.

Onderstaand zie je het overzicht van wijzigingen waar een Persoonlijk Advies rapport voor gemaakt wordt. Je kunt natuurlijk ook zelf kiezen voor een Advies rapport. Omdat je alles overzichtelijk op een rij wilt hebben. Ook dan gaat je advieskosten betalen.

Overzicht advies- en bemiddelingskosten bij wijzigingen
Wijziging aflossingsvorm hypotheek € 1.275,- (excl. e.v.t. € 300,- offertekosten)
Ontslag of bijzetten van hoofdelijke aansprakelijkheid (bij bijvoorbeeld scheiding) € 1.275,- (excl. e.v.t. € 300,- offertekosten)
Verlengen looptijd € 725,- (incl. e.v.t. € 300,- offertekosten)
Tussentijdse rente aanpassing € 725,- (incl. e.v.t. € 300,- offertekosten)

Wij hanteren een uurtarief van € 119,50. Alleen de werkelijk gemaakte uren worden aan je doorberekend. Bij de declaratie zit een gespecificeerde urenverantwoording. Bovenstaande bedragen zijn een maximaal te betalen bedrag ongeacht het de gemaakt uren. Dus je weet altijd waar je aan toe bent.

zie ook Nieuwe hypotheek of verhoging

Waarom betaalt je advieskosten bij wijzigingen?

De laatste jaren zijn er steeds meer adviesvragen van bestaande BVA klanten over hun hypotheek. Als gevolg van de crisis, de dalende huizenprijzen en de fiscale veranderingen zullen deze verzoeken tot advies alleen maar meer worden. En als gevolg van aangescherpte regelgeving zal de BVA ook je uitgebreider advies moeten geven. Daarom zullen deze kosten alleen betaald worden door de klanten die ook daadwerkelijk advies aanvragen en een wijziging door laten voeren waar een Persoonlijk  Advies rapport voor nodig is.

Persoonlijk Advies rapport bij een 2e hypotheek

Betaalde je voorheen afsluitprovisie voor een 2e hypotheek, vanaf 1 december 2012 betaalt je advies- en bemiddelingskosten. Dit is een vast bedrag. Zo weet je van begin af aan waar je aan toe bent. Onderstaand ziet je wat deze kosten zijn.

Overzicht advies- en bemiddelingskosten bij 2e hypotheek
2e hypotheek € 1.695,-

 

Betaalmethoden

Je dient de advieskosten jouw eigen middelen te betalen of financieren door middel van een consumptief krediet ( wij bemiddelen niet in consumptief krediet). Jouw hypotheekadviseur vertelt je graag welke methode het beste bij jouw situatie past.

Waarom deze verandering?

Het Ministerie van Financiën verplicht het intermediair  om per 1 januari 2013 advieskosten in rekening te brengen. Daarnaast mogen geen andere afsluitkosten in rekening worden gebracht aan de klant. Dit geldt voor alle banken en intermediairs. Dus ook voor ons.