Risk & Insurance Management


Nieuwe hypotheek of verhoging

huis

Nieuwe hypotheek of verhoging

Bij het kiezen van een hypotheek is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de tarieven. Voor het hypotheekadvies betaalt je advieskosten. Dit is een vast bedrag. Helder en overzichtelijk.

Wat zijn advieskosten?

Je betaalt advieskosten voor onder andere een Persoonlijk  Advies rapport. Dit rapport wordt voor je gemaakt door ons. De kosten staan vast en zijn onafhankelijk van de hoogte van jouw hypotheek. Zo weet je altijd waar u aan toe bent. Je kunt vrijblijvend een eerste oriënterend gesprek voeren met ons. Als je een hypotheek bij ons afsluit, betaalt je ook bemiddelingskosten.

Wat zijn bemiddelingskostenkosten?

Naast de advieskosten ben je bemiddelingskosten verschuldigd als je tekent voor advies en bemiddeling. Bemiddelingskosten zijn de kosten voor het het onderhandelen over de hypotheekrente, het aanvragen van de hypotheekofferte, verzorgen van een eventuele taxatie, het verzamelen van alle benodigde stukken die de geldverstrekker nodig heeft, het verzenden van alle benodigde stukken en getekende offerte naar de geldgever en contact leggen met de notaris om te komen tot passeren van de akte(s). Daarnaast is het monitoren van het hele proces een must in deze tijd.

Tarieven advies- en bemiddelingskosten nieuwe hypotheek of oversluiten

De tarieven van de advies- en bemiddelingskosten bij een nieuwe hypotheek zijn eenvoudig en overzichtelijk:

Kosten bij nieuwe hypotheek of verhoging Advies Bemiddeling Totaal
Nieuwe eerste hypotheek € 1.125,-  € 1.125,- * € 2.250,-
Oversluiten van je huidige hypotheek € 1.125,-  € 1.125,- * € 2.250,-
2e hypotheek of verhoging €  1.125,-  € 570,- * € 1.695,-

* exclusief hypotheekoffertekosten € 300,-

De totale kosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Wij berekenen op basis van het uurtarief € 119,50 alleen de werkelijk gemaakte uren. Bovenstaande zijn maximale bedragen. Bij de declaratie vindt je een gespecificeerde urenverantwoording.

De bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op het online invullen van de inventarisatie en het online aanleveren van stukken. Wij besparen hier veel tijd mee dit komt tot uiting in de bovengenoemde tarieven.

Voor de IB ondernemer en DGA worden de kosten van advies verhoogd met € 275,-

Wat doen we voor je?

Wij analyseren je huidige situatie en je klantprofiel. Door middel van berekeningen tonen wij jouw benodigde hypotheek en de bijbehorende maandlasten. Wij geven je advies over de hypotheek, de rentevaste periode en de aflossingsvorm. Het advies van ons wordt vastgelegd in het Persoonlijk Advies rapport. Verder staan we stil bij de risico’s van overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en pensioen, en adviseren wij je over hoe je deze risico’s kunt meeverzekeren.  Ook dit vind je allemaal terug in het rapport.

We begeleiden het hele proces tot aan het passeren van uw hypotheek bij de notaris. Kijk naar ons hypotheekadvies in 5 stappen 

Waar betaalt je voor?

Je betaalt een vast bedrag aan advies- en bemiddelingskosten. In deze kosten zijn onder andere de kosten van het adviesgesprek, jouw Persoonlijk Adviesrapport.

Alleen advies?

Je kunt ook kiezen om alleen een advies te krijgen. Op basis van het uitgebrachte advies ga je zelf op zoek naar een geldverstrekker. Je maakt dus zelfstandig de keuze voor een geldverstrekker en vraagt daar offerte aan. Dit heet execution-only. Na het advies houdt onze verantwoordelijkheid op voor o.a. het contact leggen met een geldverstrekker en een goede afwikkeling van de nieuwe hypotheek.

Advieskosten via ons

Vanaf 1 december 2012 betalen de banken of geldverstrekkers voor nieuwe hypotheekaanvragen geen provisie meer aan ons voor bemiddeling en hypotheekadvies. En zal ook geen afsluitprovisie bij jou  in rekening brengen als je jouw hypotheek sluit via ons. Dit betekent dat je rechtstreeks met ons afspreekt wat de beloning voor onze dienstverlening zal zijn. Op de website van de AFM vindt je een handige checklist welke dienstverlening voor het adviseren van een hypotheek vereist is.

Betaalmethoden

Je kunt de advieskosten op verschillende manieren betalen: uit eigen middelen of meefinancieren in uw hypotheek. We vertellen je graag welke methode het beste bij jouw situatie past.