Risk & Insurance Management


Je huidige hypotheek oversluiten

mp1000136_0

Let op: hypotheekadvies is inclusief financiële planning 

Wanneer je voor het einde van de rentevaste periode je hypotheek oversluit, betaal je een oversluitboete aan je bank. Na het betalen van die boete, kun je van de nieuwe, lagere rente profiteren. En, belangrijker nog, die nieuwe rente staat weer voor lange tijd vast. Je bent dus langer verzekerd van lagere maandlasten

Een oversluitboete krijg je als je gedurende de rentevaste periode van je hypotheek kiest voor een nieuwe, lagere hypotheekrente als die je nu hebt. Je sluit je hypotheek dus over tegen die lagere rente. Jouw bank krijgt daardoor voor een minder lange periode de hogere rente die je oorspronkelijk met de bank had afgesproken. Met deze oversluitboete compenseer je in één keer de gemiste inkomsten van de bank. De oversluitboete is fiscaal aftrekbaar.

Houd rekening met aanvullende kosten

Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je de oversluitboete en eventuele aanvullende kosten weliswaar via je hypotheek kunt meefinancieren, maar dat doet de kosten niet verdwijnen. Middels de aflossing betáál je ze uiteindelijk wel.

Ons tarief is gebaseerd op zelfwerkzaamheid. Daarom kunnen de kosten van advies een stuk lager uitvallen. Voor het oversluiten van de hypotheek hanteren wij een maximaal tarief van € 2.250,- (alleen de werkelijk gemaakt uren worden doorberekend) exclusief hypotheekaanvraagkosten bij doorgang hypotheek ad € 300,-. Deze advieskosten zijn fiscaal aftrekbaar. Kijk ook even bij nieuwe hypotheek of verhoging

Zekerheid op lange termijn

Je voordeel geldt met name voor de lange termijn. Je koopt als het ware zekerheid voor de toekomst. Wanneer je niet voor oversluiten kiest, verleng je je hypotheek in 2018. Vermoedelijk is de rente dan weer wat gestegen. Dat is dan op z’n zachtst gezegd ‘balen’. Had je nu overgesloten, dan had je in ieder geval tot en met 2028 (10 jaar vast rente) nog geprofiteerd van een lagere rente.

Oversluiten hypotheek als je huis onder water staat

Maar dan de vraag? Lukt het überhaupt om je hypotheek over te sluiten? Bij het verhogen van je hypotheek, hanteert de bank de huidige leennormen. In 2018 mag je maximaal 100% van de woningwaarde lenen.

Is je huis sterk in waarde gedaald, dan kun je op basis hiervan dus minder hypotheek krijgen dan eerder. Oversluiten is in zo’n geval moeilijk, tenzij je een spaarbuffer hebt. Ik kan je hier meer over vertellen en berekenen wat de mogelijkheden zijn.

Het oversluiten van je hypotheek is door de lage hypotheekrente zeer aantrekkelijk. Met de laagste hypotheekrente ooit kun je jezelf de zekerheid geven van lage lasten op korte termijn én in de toekomst. Het is een keuze die je zekerheid biedt. Weten of het mogelijk is? Vraag meer informatie aan.

Als je ons de onderstaande gegevens opgeeft, krijg je van ons een e-mail met een link die je toegang geeft tot de inventarisatie. Je geboortedatum dient in aanvang als wachtwoord maar kun je direct veranderen. Door deze inventarisatie in te vullen en naar ons te verzenden kan er een inschatting worden gemaakt of het voor jou interessant is om over de mogelijkheden van oversluiten te praten. Je kunt ook een afspraak aanvragen voor het formulier >>klik hier

Worden je maandlasten inderdaad een stuk lager?

In welke periode heb ik mijn boeterente terug verdiend?

Daarnaast geeft de link ook toegang tot het invullen van het klantprofiel. Dit kan echter op een later tijdstip.

 

Naam*:
Voorletter(s)*:
Geboortedatum*:
Adres*:
Postcode*:
Woonplaats*:
Telefoon*:
E-mail*:
Opmerking of vraag:
* = verplicht