Risk & Insurance Management


Pensioenadvies DGA

Pensioenadvies DGA

Inventariseren

We zullen 5 stappen doorlopen, hier kun je je vooraf al op voorbereiden:

  1. Wat wil je?

In het geval van pensioenen is je vraag duidelijk: je wilt een pensioenregeling, maar misschien speelt er meer waar je nu nog niet aan gedacht hebt. Samen met ons sta je hier bij stil.

  1. Wat is belangrijk?

Hoe zie jij je pensioen voor je en de aanloop er naar toe? Meer of minder luxe, wil je minder werken, zekerheid, lage kosten, of juist eerder stoppen met werken?

  1. Wat heb je al?

Hoeveel pensioen heb je elders al opgebouwd in welke pensioenfondsen of pensioenverzekeringen? Hoe staat het met de eventuele aflossing van een hypotheek? Zijn er nog andere spaarpotjes?

  1. Wat weet je al?

In hoeverre ben je op de hoogte van pensioenen? Vind je dat je al voldoende weet, of heb je behoefte aan meer informatie?

  1. Wat verwacht je?

Hoe ziet jouw leven er uit? Heb je nog plannen om te gaan samenwonen, verwacht je een erfenis, wil je een huis (ver)kopen of verwacht je binnen niet al te lange tijd je bedrijf te verkopen? Allemaal factoren die invloed kunnen hebben op de keuzes die je nu maakt.

Adviseren

Op basis van jouw input zullen wij met een advies komen. Is er een pensioenregeling binnen jouw management of beheer BV nodig? Breng je dit onder bij een pensioenverzekeraar of houdt je de opbouw van het pensioen liever in eigen beheer. Of is het voor jou toch handiger om prive een lijfrenteverzekering af te sluiten? En zijn er nog andere mogelijkheden?

Keuze aanbieder/product

Als je weet wat je wilt dan kun je een aanbieder en/of product uitkiezen. Wij vertellen je waar jij het beste af bent. Dat is altijd een afweging van prijs, productvoorwaarden en de ervaring met een specifieke bank of verzekeraar. Uiteraard maak je zelf de keuze!

Het is belangrijk te weten dat wij geen enkel financieel belang hebben bij een verzekeraar. Wij werken al jaren niet meer op provisiebasis.

Onderhoud

Nadat je keuze is gemaakt, en de producten zijn geregeld, dan start de onderhoudsperiode. In die periode kan er van alles gebeuren. Een gewijzigde (fiscale) wetgeving, de introductie van nieuwe producten of gebeurtenissen in je eigen leven. Voorbeelden die ertoe kunnen leiden dat jouw afgesloten financiële producten niet langer passen bij wat je nodig hebt en wenst. Bij langlopende producten kan het nuttig zijn om regelmatig met ons te kijken of er wijzigingen in je situatie zijn. We kunnen kan dan beoordelen of je je financiële product beter kunt aanpassen.

Wij werken met geavanceerde software voor de DGA van Akkermans & Partners

Maak met mij een afspraak

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht